T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pansiyon Kayıt Evrakları

 Okulumuz pansiyonunda kalmak isteyen öğrenciler 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında aşağıda belirtilen evrakları hazırlayarak başvurularını yapabilirler.

 PANSİYON BAŞVURU EVRAKLARI

1-      LGS Yerleştirme Sonuç Belgesi

2-      Paralı veya Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi.

3-      Sağlık raporu. (Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair aile hekiminden alınacak belge)

4-       Parasız yatılı başvurusu için Aile ve geçim durumunu gösterir belge(Ek – 1). Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının dört katını (11.500*4= 46.000) geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak EK-1 Beyanına esas olan velinin eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belgedir, eğer bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası da varsa bunların tedavi yardım beyannamesi gereklidir. Yine varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği eklenecektir.

5-       Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığına dair belge                  (Mezun Olduğu Ortaokuldan Alınacak)

6-      Öğrencinin mezun olduğu ilköğretim okulunda BURSLU olup olmadığını gösterir belge.

7-       Öğrenci ve velisinin nüfus cüzdan fotokopileri  ve öğrenciye ait 2 adet resim

8-       İkametgah belgesi

ÖNEMLİ NOTLAR (Lütfen Okuyunuz)

a) Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına belgeleriyle birlikte 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar doğrudan başvurabilecekleri gibi elektronik ortamda e-Okul sistemi üzerinden duyurular sayfasında Ortaöğretim kurumlarına bağlı pansiyonlara yatılılık başvuru ekranınndan da (belgelerini doğrudan ve başvuru tarihleri arasında olacak şekilde ulaştırmak koşuluyla) başvurabileceklerdir.

 b) Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri       25 Ağustos 2023 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir.

 c) Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlar İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca           22-25 Ağustos 2023 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 31 Ağustos 2023 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

  d) 2023-2024  Eğitim-Öğretim Yılı 11 EYLÜL 2023 de açılacaktır.

  e)  Pansiyon başvuruları öğrenci velisi tarafından yapılacaktır.(22-25 Ağustos 2023 )

   f) Parasız yatılılığa yerleştirmeler yönetmelik hükümleri doğrultusunda kontenjan dâhilinde(YEP) Yerleştirme puanı sıralamasına göre yapılacaktır.

   g) Pansiyon 10 EYLÜL 2023 Pazar günü açılacaktır.

   h) Başvuru belgelerinde eksiklik olanların ve belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

    EK-1 PANSİYON BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.08.2023 - Güncelleme: 04.08.2023 14:17 - Görüntülenme: 274
  Beğen | 0  kişi beğendi